maandag 8 februari 2010

Campagnecircus


Het stof na het debat over het Polderhoofd-kanaal is weer wat neergedaald. Politiek bedrijven betekent dat je een brede rug moet hebben. Verwijten zijn er over ons handelen tijdens het debat. Het aftreden van de wethouder was echter zijn eigen beslissing. Dat wij onze afkeuring uitspreken over de gang van zaken na een zeer kritisch rapport, is niet onbegrijpelijk. De ChristenUnie (samen met andere partijen) heeft vaker gewaarschuwd voor de risico's en wij waren regelmatig niet gelukkig met de gang van zaken rond de heropening van het kanaal. Omdat het college al schriftelijk kenbaar had gemaakt achter de conclusies van het rapport Hermans te staan, besloten wij tijdens de gemeenteraadsvergadering om al in de eerste termijn door middel van een motie te laten zien waar wij staan. Dat geeft dan in ieder geval alle betrokkenen de gelegenheid om meteen te reageren en zich, zo nodig, te verdedigen. Dat andere partijen dit wellicht anders zouden doen is prima; dat is hun keuze.

Over kiezen gesproken, 3 maart komt dichterbij en dat wordt merkbaar en zichtbaar in de dorpen. Jammer is het dat sommige partijen hun posters over die van andere partijen (nog niet eens zo zeer over die van ons) plakken. Een creatieve campagne is toch wellicht effectiever. Dat kost ook minder tijd want als je over alle borden van OB zou willen plakken ben je tot ruim na 3 maart bezig;).

Onze campagne begon met de Nieuwjaarsduik. Toen begon de campercampagne waarbij wij alle dorpen aandoen (D.V. op 20-2 Gorredijk en Lippenhuizen, daarna op 27-2 Ureterp en Frieschepalen). Aanstaande zaterdag is de spectaculaire flashmob (volg www.twitter.com/robjonkman) en dan zijn er nog de diverse debatten. Het schiet al op naar de verkiezingen en dan zal het circus weer voor vier jaar de motteballen ingaan. Waarom is het een circus? Tijdens de campagne moet je als een tijger soms je standpunten verdedigen, je moet soms balanceren op een slap koord en wij moesten de afgelopen zaterdagen dik ingepakt op straat blijven ijsberen om warm te blijven.

Laten wij tussen alle serieuze en ludieke acties door niet vergeten waarom wij het doen. Het Christelijke geluid laten klinken in Opsterland. Wij bidden en mogen vertrouwen op gezegende laatste weken voor de verkiezingsdag. Onze collega's van het CDA wensen wij hetzelfde toe. Wij mogen weliswaar qua standpunten en werkwijze soms van elkaar verschillen, maar daar waar zij ook het Woord van God als uitgangspunt erkennen, moeten wij als broeders en zusters in veel gevallen samen kunnen optrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten