vrijdag 25 februari 2011

Als de PVV het voor het zeggen heeft.....Soms heb je wel eens zin om echt iets met inhoud te lezen en dan kom je toch al snel terecht bij het verkiezingsprogramma van de PVV, dat de naam heeft: “De agenda van hoop en optimisme”. Wat een mooie aansprekende titel! Laten wij eens kijken welke vrolijke hoop ons wordt geboden.

Het voorwoord grijpt terug naar de tijd van de 80-jarige oorlog, waarin alles beter was. De Nederlanden stelden wat voor in de wereld en met heimwee denken wij aan deze goeie ouwe tijd terug. Er vielen weliswaar slachtoffers, maar dat was allemaal voor de goede zaak en de vrijheid. PVV’ers lopen niet weg voor hun verantwoordelijkheid, dus op naar Afghanistan om de bevolking te helpen daar…..toch?

Wij lezen verder; tienduizenden Nederlanders verlaten ons land, de democratie verkeert in een grote crisis, het land wordt geïslamiseerd, de criminaliteit tiert welig, wij worden overspoeld door buitenlandse gelukszoekers, de EU bepaalt alles, wij hebben een land in een staat van verval. Dan de climax; “de Partij voor de Vrijheid zet zich in voor de traditionele Joods-christelijke en humanistische waarden die van Nederland het succes hebben gemaakt dat het nu is”. Hier is sprake van een paradox, al kan ik het schijnbare niet goed duiden, maar daar is vast wel een verklaring voor ….toch?

Van groot belang is onze veiligheid. Meer politie op straat, strenger straffen, opvoedingskampen, geen TBS meer, geen taakstraffen opleggen, een soort zero tolerance beleid. Het lijkt veel op de Verenigde Staten, waar men vergelijkbare maatregelen kent. Daar is het heel effectief. Weinig criminaliteit, lege gevangenissen en geen recidive….toch?

Geen hoofddoekjes in de zorg, het onderwijs, het gemeentehuis of waar dan ook bij de
overheid, en evenmin bij welke gesubsidieerde organisatie dan ook, is één van de oplossingen voor het tegengaan van de Islamisering van ons land. En consequent als de PVV is, moet dit dan natuurlijk ook voor hoofdbedekkingen van andere godsdiensten gelden. Dus mocht in december St. Nicolaas zonder zijn mijter in de klas verschijnen dan is dat logisch….toch?

Over Sinterklaas gesproken; de met de PVV zal het elke dag 5 december zijn. Wij gaan minder belasting betalen, meer investeren in veiligheid, zorg en wegen, bezuinigen en dat allemaal op een gedegen financiële basis realiseren. Met het ontslaan van een bult ambtenaren, het verminderen van onze bijdrage aan de EU (daar hebben wij toch niets aan?), het afschaffen van subsidies (ook daar heeft een burger toch niets aan?) en het niet meer geven van ontwikkelingshulp, kunnen wij alles makkelijk betalen….toch?

Over ontwikkelingshulp gesproken. Zijn er nu echt mensen in de wereld die het nog slechter hebben dan wij? Wij betalen als Nederland nu veel te veel; beter kunnen wij alleen noodhulp geven, een mooie druppel op de gloeiende plaat. Wij willen geen barmhartige Samaritaan zijn, kom nou, dat was nota bene een buitenlander! Wij zetten ons nu eenmaal alleen in voor de traditionele Joods-christelijke waarden en daar heeft naastenliefde niets mee van doen….toch?

Met buitenlanders heeft de PVV niet zo veel, maar wel met dieren. Die zijn het waard om je voor in te zetten. Gezonde dierenliefde, zegt het programma. Wat daarmee wordt bedoeld staat erna; het gaat niet alleen om huisdieren, maar ook om onze primaire levensbehoefte: melk, kaas en vlees. De koe wordt dus gekoesterd, zodat wij een smakelijke biefstuk kunnen eten en om te voorkomen dat er beesten, al of niet met hoofddoek, uit het buitenland komen, worden animal cops ingeschakeld….toch?

Als Geert Wilders en de PVV aan de macht komen zullen wij terechtkomen in het paradijs op aarde. Dan kunnen wij ook afzien van de hemel, want om daar toegang te verkrijgen zal Jezus ons aangeven (Mattheus 25 vers 42-43) dat Hij honger had en wij Hem niet te eten gaven, Hij dorst had en wij Hem niet te drinken gaven, Hij een vreemdeling was en wij Hem niet hebben opgenomen, Hij naakt was en wij Hem niet kleedden, Hij ziek en in de gevangenis was, maar dat wij Hem niet bezochten. Jezus vervolgt in vers 45; “alles wat jullie voor één van deze onaanzienlijken niet gedaan hebben, hebben jullie ook voor Mij niet gedaan”. Maar ja, wie wil leven in eeuwigheid….toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten