woensdag 20 januari 2010

Crisis en campagne


De commissie Hermans heeft haar ei gelegd. Het onderzoeksrapport over de procedure bij de voorgenomen heropening van het Polderhoofdkanaal is aangeboden aan de burgemeester en op 1 februari, bij de Raadsvergadering kan het zwartepieten beginnen.
De collegepartijen PvdA, OB en CDA zullen nu vast spijt hebben dat zij in het verleden onder andere de ChristenUnie niet hebben gesteund in de verzoeken om meer informatie over de hele gang van zaken. Dank zij hun starre opstelling kon het college "doormodderen" en de door onze fractie ooit gevreesde Polderhoofdpijn, is jammer genoeg realiteit geworden. Het lijkt zeer aannemelijk dat de consequenties van het echec vergaand zullen zijn. Als Opsterland tijdens de Raadsvergadering van zijn college wordt beroofd, weten wij in ieder geval dat de gestreepte waterroofkever zijn naam eer aan doet. Mocht het kanaal ooit worden geopend, dan lijkt het ons goed dat daar waar Venetie de Rialtobrug heeft, wij de brug bij Nij Beets de Fiascobrug noemen.

Dit heikele onderwerp moet niet worden misbruikt tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Het is wel een les voor de partijen die straks het nieuwe college gaan vormen. Neem ook de vragen en opmerkingen van de oppositiepartijen serieus! In Opsterland heeft te lang een te grote meerderheid van drie partijen de dienst uitgemaakt en het is tijd voor een ander geluid! Vrij naar Barack Obama zouden wij willen zeggen: FEROARING!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten