vrijdag 26 februari 2010
Verkiezingen en fatsoen
Nog een paar nachtjes slapen en dan..... de gemeenteraadsverkiezingen. Nog een eindsprint en dan is de vermoeiende en intensieve campagne voorbij en je vraagt je dan af of je alles hebt gedaan wat in je vermogen lag om de boodschap aan de aspirant kiezer over te brengen.
Ok, de aandacht van de media was groot; allereerst voor de Nieuwjaarsduik, toen voor de snertcampagne waarbij wij met een camper alle dorpen van Opsterland bezochten om erwtensoep uit te delen en de flashmob in Drachten was helemaal een succes, waarbij wij zelfs landelijke kranten en Pauw en Witteman haalden. Toch gaat het om de inhoud en daar moeten wij als ChristenUnie het vooral van hebben.
Vaak worden wij (en terecht) met normen en waarden geassocieerd. Wij willen niet meedoen met de verruwing, die ook in de Tweede Kamer optreedt en niet alleen meer bij Wilders. In de strijd om de aandacht en de macht laten veel politici het fatsoen varen. Ook lokaal blijkt asociaal gedrag de kop op te steken. Op de gemeentelijke verkiezingsborden worden door partijen posters over die van andere partijen geplakt. Zelfs door collega politici waarvan je dat niet zou verwachten! Als politicus heb je een voorbeeldfunctie en dat is merkbaar als wij naar de consequenties van dit onbetamelijke gedrag kijken.
Het is dan niet vreemd dat posters door vandalen van de verkiezings- borden worden gescheurd. Ons billboard nabij Ureterp is vijf maal omgegooid, beklad en uiteindelijk gestolen. Dit ondanks alle getroffen voorzieningen. Ook deze zogenaamde kleine criminaliteit moet een halt worden toegeroepen. De maatschappij moet duidelijk maken waar de grenzen liggen. Ouders moeten worden aangesproken op het gedrag van hun kinderen en desnoods moeten opvoedingscursussen worden verplicht. Kleine boefjes worden soms grote criminelen, dus moet het kwaad bij de wortel worden aangepakt.
De inspiratiebron van de ChristenUnie is de Bijbel. Hierin vinden wij de Tien Geboden, die nog even bruikbaar en actueel zijn als ooit bij de ontvangst door Mozes. Een verkiezingsprogramma zou eigenlijk uit niet meer dan deze 10 punten hoeven bestaan. Als wij ons dan allemaal hieraan houden ziet de wereld er veel beter uit, maar helaas struikelen wij allen, zonder uitzondering. Wel mogen wij naar een betere wereld streven, te beginnen dicht bij huis, in onze gemeente. Wij bidden om wijsheid hiervoor en hopen dat veel kiezers onze visie delen. D.V. 3 maart zullen wij het weten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten